Eetbare bloemen

20190109_110300

9 januari en nog steeds bloeit de Calendula officinalis (goudsbloem) in de moestuin. In mei 2018 gezaaid samen met meer eetbare bloemen. In de zomer kun je de eetbare bloemen gebruiken om salades op te vrolijken, maar je kunt ze natuurlijk ook in jams en chutneys verwerken. De meeste zijn niet winterhard en sterven af in de herfst, maar de goudsbloem bloeit door tot het echt gaat vriezen. Tot die tijd gebruik ik de bloemen voor het opvrolijken van gerechten en de bloemblaadjes om bijvoorbeeld door de witlofsalade te mengen. Samen met geitenkaas en pecannootjes heb je een zeer gezonde wintersalade boordevol vitamines.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s